Blandet salat med krutonger og skivet parmesan.
.../BMI-kalkulator/Dagsmenyer/2000

Dagsmeny 2 - 2000 kcal

Frokost (ca. 350 kcal):

  • 1 dl havregryn eller usøtet kornblanding (f.eks. 4-korn, müsli)
  • 1,5 dl skummet eller lettmelk (0,5 % fett) (alternativt 1,5 dl skummet kulturmelk, 1 dl yoghurt naturell eller lett-yoghurt)
  • 1-2 ts rosiner, tørkede aprikoser eller annen tørket frukt, eller 1 ss syltetøy med mindre sukker
  • En liten neve mandler, nøtter eller frø
  • 1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
  • Kaffe/te

Lunsj (ca. 400 kcal):

  • 1 skive grovt brød
  • Tynt lag smør, majones eller sennep
  • Omelett av 2 egg og 3 skiver skinke, stekt i smør med purre, sopp, paprika og/eller spinat
  • Fri mengde tomat, agurk, paprika, salat og gulrøtter
  • 1,5 dl skummet melk eller lettmelk (0,5 % fett)
  • Kaffe/te

Middag (ca. 650 kcal):

Kveldsmat (ca. 300 kcal):

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 6 ss havregryn eller usøtet kornblanding
  • En liten neve bær
  • 2 ts rosiner eller 8 mandler

Husk: Drikk vann som tørstedrikk gjennom dagen!

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 150 kcal, velg to av alternativene under.

  • En neve nøtter og tørket frukt (25 g)
  • 2 grove knekkebrød med magert pålegg*
  • 1,5 dl yoghurt naturell med 2 ss usøtet kornblanding eller havregryn
  • 1 banan og et glass skummet eller lettmelk (0,5 % fett)
  • 1 dl cottage cheese med en liten håndfull bær og nøtter eller mandler (10 stk)
  • Fruktsalat med kvarg eller liknende (100 g frukt og 1 dl Skyr, eller mager Kesam naturell/vanilje elle ryoghurt)
  • 1 kopp kakao (2 dl, laget på lettmelk (0,5 % fett)) eller lettere sjokolademelk
  • Grønnsaker og dipp laget med mager kvarg (f.eks Kesam) eller yoghurt naturell (1,5 dl)

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.

  • Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
  • Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/Kesam og cottage cheese
  • Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
  • Egg
  • Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker

Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones. Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.