Epleboller med vaniljekrem
Fantastiske saftige boller med søt vaniljekrem og syrlige epler
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
1 porsjon gir 15 stk.
- 800 g Mel
- 2 dl Sukker
- 1 ts Malt kardemomme
- 1 stk Gjær (50 g fersk gjær, eventuelt en pakke tørrgjær)
- 4,5 dl Melk
- 150 g Smør
- Fyll:
- 2 stk Eple (ca 250 g)
- 1 ts Sukker
- 1 ts Malt kanel
- 2,5 dl Ferdig vaniljekrem
Fremgangsmåte:
- Bland mel, sukker og kardemomme i en bakebolle. Smuldre i gjæren.
- Varm opp melken til den er lunken, før du heller den i melblandingen.
- Tilsett deretter smør i terninger, litt etter litt til alt er eltet inn og du har en smidig deig, ca. 10-15 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse.
- Skrell eplene og del dem i små biter. Bland bitene med sukker og kanel.
- Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør vaniljekrem utover deigen og ha over eplebitene. Rull sammen til en stram pølse. Del i omlag like store biter, og legg bollene på et bakepapirkledd stekebrett.
- Dekk til og etterhev bollene i 30 minutter. Pensle deretter med egg og strø over perlesukker.
- Stek i ovnen på 200°C i 10–15 minutter eller til bollene er gylne. Avkjøl på rist.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass melk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere deilige bolleoppskrifter her .