Kardemommekringler

Kardemommefyll i kringlene smaker helt nydelig! Lag gjerne noen ekstra og frys ned, men da bør du ikke dyppe dem i sukker først.

Se flere deilige bolleoppskrifter her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 25 g Gjær
  • 3,5 dl Melk
  • 600 g Hvetemel
  • 100 g Sukker
  • 0,5 ts Salt
  • 1 stk Egg (romtemperert)
  • 100 g Smør
  • Fyll:
  • 75 g Smør
  • 3 ss Sukker
  • 1 ts Malt kardemomme

Fremgangsmåte:

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den er lunken og rør den inn i gjæren. Tilsett mel, sukker, salt og egg.
  2. Elt deigen godt, gjerne i en kjøkkenmaskin i 5 minutter. Tilsett smør i terninger og elt i cirka 10 minutter til.
  3. Dekk til bollen og la deigen heve til dobbelt størrelse.
  4. Elt deigen lett på bakebordet og del den i to deler. Kjevle hver del ut til et rektangel ca. 30 x 35 cm. Fyll:
  5. Rør sammen smør, sukker og kardemomme til fyllet.
  6. Fordel fyllet på deigleivene.
  7. Brett deigen dobbelt fra langsiden. Kjevle eller klapp deigen lett til. Skjær den i 1,5 cm brede remser. Vri remsene om hverandre og form til kringler.
  8. Legg dem på stekeplate med bakepapir, og la dem etterheve i cirka 30 minutter. Pensle med egg. Stek kringlene midt i ovnen ved 210 °C i ca. 10 minutter, eller til de er gylne.
  9. La de nybakte kringlene avkjøles litt, før du pensler lett med smeltet smør og dypper dem i sukker. Avkjøles på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kringlene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige bolleoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.