Kardemommekringler
Kardemommefyll i kringlene smaker helt nydelig! Lag gjerne noen ekstra og frys ned, men da bør du ikke dyppe dem i sukker først.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 25 g Gjær
- 3,5 dl Melk
- 600 g Hvetemel
- 100 g Sukker
- 0,5 ts Salt
- 1 stk Egg (romtemperert)
- 100 g Smør
- Fyll:
- 75 g Smør
- 3 ss Sukker
- 1 ts Malt kardemomme
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den er lunken og rør den inn i gjæren. Tilsett mel, sukker, salt og egg.
- Elt deigen godt, gjerne i en kjøkkenmaskin i 5 minutter. Tilsett smør i terninger og elt i cirka 10 minutter til.
- Dekk til bollen og la deigen heve til dobbelt størrelse.
- Elt deigen lett på bakebordet og del den i to deler. Kjevle hver del ut til et rektangel ca. 30 x 35 cm. Fyll:
- Rør sammen smør, sukker og kardemomme til fyllet.
- Fordel fyllet på deigleivene.
- Brett deigen dobbelt fra langsiden. Kjevle eller klapp deigen lett til. Skjær den i 1,5 cm brede remser. Vri remsene om hverandre og form til kringler.
- Legg dem på stekeplate med bakepapir, og la dem etterheve i cirka 30 minutter. Pensle med egg. Stek kringlene midt i ovnen ved 210 °C i ca. 10 minutter, eller til de er gylne.
- La de nybakte kringlene avkjøles litt, før du pensler lett med smeltet smør og dypper dem i sukker. Avkjøles på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kringlene så får du i deg 1 av 3 om dagen.