Kefirhorn med marsipan
Kefir er ypperlig å bruke i bakverk da det gir et saftig og godt resultat. Lag horn med marsipan som her eller bruk sjokolade eller nougat om du vil ha en annen smaksvariant.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 16 stk.
- 50 g Smør
- 1,5 dl Melk
- 2 dl Syrnet melk (f. eks. kefir)
- 25 g Gjær
- 2 ss Honning
- 2 ts Salt
- 450 g Hvetemel
- 100 g Marsipan
- 1 stk Egg til pensling
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele over svak varme, og hell først i melken, så tilsettes kefiren. Gi blandingen en liten ekstra oppvarming hvis den ikke er fingervarm.
- Ta kjelen av platen og hell væsken over i en bakebolle. Løs opp gjæren i væsken, og tilsett honning og salt.
- Tilsett hvetemelet inn i væskeblandingen, og elt sammen til deigen er smidig og glatt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben.
- Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve i 1/2 - 1 time.
- Legg deigen på en melet overflate, og del deigen i to like deler. Bruk en kjevle og kjevle hver del ut til en sirkel med diameter på ca. 30 cm. Del hver sirkel i 8 "pizzastykker".
- Del marsipanen og legg en bit mot den brede enden på hver trekant. Rull trekanten sammen fra den brede enden. Bøy spissene sammen, for å forme horn. Legg hornene på en stekeplate med bakepapir.
- Hornene skal etterheve i ca. 30 minutter, før de pensles med pisket egg og stekes i 10-15 minutter ved 180 °C. Avkjøl hornene på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kefirhornene så får du i deg 1 av 3 om dagen.