Sjokoladehorn
Horn med sjokoladefyll smaker fantastisk og kombinerer det beste fra to verdener, nemlig saftig gjærbakst og søt og fyldig sjokolade. Garantert suksess!
Over 60 min
Avansert
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 16 stk.
- 2,5 dl Lettmelk
- 25 g Gjær
- 1 dl Kvarg naturell (f.eks Kesam)
- 100 g Sukker
- 1 ts Malt kardemomme
- 500 g Hvetemel
- 150 g Smør
- 100 g Lys kokesjokolade
- 1 ts Melis (til å drysse over)
Fremgangsmåte:
Kokkens tips:Bruk gjerne mørk sjokolade i disse hornene om du foretrekker det. Da blir smaken litt fyldigere.
- Smuldre gjæren og rør ut i melken.
- Bland i resten av ingrediensene, og tilsett så mye mel at deigen blir smidig. Arbeid den godt, gjerne i 10 minutter. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen ut til et rektangel. Ha smør direkte fra kjøleskapet, og høvle det med ostehøvel som legges slik at det dekker 2/3 av leiven. Brett deigen sammen, først den delen uten smør og deretter en gang til. Brett deigen 3 ganger på tvers og 3 ganger på langs. Kjevl ut og brett en gang til. Arbeid raskt så ikke smøret blir for mykt. Smøret skal danne "flak" i hornene.
- Kjevl ut igjen, og del i lange strimler med 12-15 cm bredde. Disse deles sikk-sakk i trekanter. Legg en spiseskje sjokolade på hver, og rull sammen. Bøy dem så den spisse enden er inne i buen.
- Etterhev hornene, og stek dem ved 225 °C i 10-15 minutter til de får fin farge.