Vaniljestenger
Deilig gjærbakst med fyldig vaniljekrem og dryss av perlesukker faller i smak hos de fleste. Prøv du også!
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 35 stk.
- 250 g Smør
- 6 dl Lettmelk
- 50 g Gjær
- 2 stk Egg
- 200 g Sukker
- 1 krm Salt
- 3 ts Malt kardemomme
- 1 kg Hvetemel
- Fyll:
- 200 g Ferdig vaniljekrem
- 60 g Perlesukker
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele, ta den av platen, og tilsett melken.
- Ha det over i en bakebolle, smuldre i gjær og tilsett egg, sukker, salt og kardemomme.
- Ha i hvetemelet litt etter litt mens det eltes inn i deigen. Dekk til med et klede, og hev til dobbelt størrelse.
- Kjevle en avlang leiv (ca 15 cm bredde), legg på vaniljefyll og brett den ene halve bredden over den andre. Del deigen i 3 cm brede remser.
- Etterhev stengene, og før steking pensles de med egg, og strøs med perlesukker på toppen.
- Stekes på midterste rille i ovn, ved 225 °C i 10-12 minutter. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til vaniljestengene så får du i deg 1 av 3 om dagen.