Vifte med mandelmasse
Lag gjærbakst fylt med mandelmasse og form dem til delikate små vifter. Nydelig til kaffen!
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 30 stk.
- 250 g Smør
- 6 dl Lettmelk
- 50 g Gjær
- 2 stk Egg
- 2 dl Sukker
- 0,25 ts Salt
- 3 ts Malt kardemomme
- 1 kg Hvetemel
- Fyll:
- 100 g Kransekakemasse
- 100 g Ferdig vaniljekrem
- 60 g Perlesukker
- 1 stk Egg
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele, ta den av varmen og tilsett melken. Rør om og sjekk at temperaturen er omlag 37 °C.
- Ha væsken over i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Smuldre i gjæren, tilsett sammenpisket egg, sukker, salt og kardemomme.
- Ha i hvetemel litt etter litt mens deigen eltes sammen. Deigen skal være smidig og slippe bakebollen. Strø litt mel over deigen, dekk med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted til dobbel størrelse.
- Elt deigen lett på bakebordet og kjevle ut deigen til ca. 1 cm tykkelse. Stikk ut runde leiver på ca. 10 cm i diameter.
- Legg på en skje med kransekakemasse og vaniljekrem. Pensle kanten på den ene siden med sammenpisket egg og brett leiven over til en halvsirkel.
- Legg viftene på en stekeplate med bakepapir. Skjær 5 fine snitt i kanten. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.
- Pensle med sammenpisket egg og strø med perlesukker før steking. Stek viftene midt i ovn ved 225 °C i ca. 8 minutter. Avkjøl dem på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til viftene så får du i deg 1 av 3 om dagen