Kringler med vaniljekrem og krokanstrø
Vaniljekrem i gjærbakst er en sikker vinner. Med litt krokanstrøssel på toppen smaker denne baksten nydelig.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 26 stk.
- 300 g Smør
- 200 g Sukker
- 50 g Gjær
- 4 dl Helmelk
- 4 stk Egg
- 900 g Hvetemel
- 300 g Ferdig vaniljekrem
- Pynt:
- 1 stk Egg
- 50 g Krokandryss (kakepynt)
Fremgangsmåte:
- Rør smør og sukker lyst og porøst.
- Smuldre gjæren ned i en bolle, og rør den ut i lunken melk. Tilsett eggene og rør sammen, rør så i blandingen av smør og sukker.
- Arbeid inn melet litt etter litt til en smidig og lett håndterlig deig. La deigen heve i ca. 1 time.
- Del deigen i tre like deler, og kjevl hver del ut i en tynn leiv. Smør på 1/3 av vaniljekremen på hver leiv. Brett leiven sammen, og del den i 2 cm tykke strimler. Disse tvinnes sammen, og legges i dråpeform på bakepapir. La dem etterheve i 40 minutter.
- Pensle dråpene med sammenvispet egg, og strø på krokan. Stek dem midt i ovnen ved 180 grader i 15 minutter, og avkjøl kakene på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.