Muffinsboller med stikkelsbær og hasselnøtter
Kombinasjonen av syrlige stikkelsbær og hasselnøtter er verdt å prøve. Ved å bruke muffinsformer, får du lekre boller.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
1 porsjon gir 12 stk.
- 3 dl Melk
- 2 stk Egg (1 egg til pensling)
- 30 g Sukker
- 15 g Gjær ,fersk (1/3 pose tørrgjær)
- 500 g Hvetemel
- 200 g Siktet speltmel
- 50 g Maisstivelse (maizena)
- 1 ts Salt
- 100 g Smør , romtemperert
- 100 g Stikkelsbær
- 25 g Hasselnøtter
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i kjelen og rør den ut i melken.
- Bland sukker og egg inn i melkeblandingen.
- Tilsett alle andre ingredienser unntatt smør i bakebollen og elt sammen til en smidig deig, ca. 10 minutter.
- Tilsett smøret og elt deigen i ca. 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.
- Dekk til deigen og la det heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.
- Bærene deles opp og nøtter skjæres i grove biter.
- Ha deigen på kjøkkenbenken og elt i oppskjærte stikkelsbær.
- Fordel røren i papirkledde muffinsformer. Fyll opp ca 1/3 av formen. Det beste er å bruke mufinsbrett i aluminium i tillegg til papirformene. Da holder muffinsene bedre.
- La deigen etterheve i ca. 45 minutter.
- Pensle deigen med egg og strø over med hakkede hasselnøtter før den settes i stekeovnen. Stek muffinsene ved 195 °C i ca. 12-15 minutter.
- Avkjøl muffinsene på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til muffinsbollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.