Brød med ost og oliven
Et smakfullt og godt brød med biter av oliven, ost og paprika. Perfekt tilbehør til supper og salater.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 50 g Meierismør
- 3 dl Lettmelk
- 25 g Gjær
- 200 g Sammalt hvete, fin
- 300 g Hvetemel
- 1 ts Salt
- 100 g Grønne oliven eller sorte oliven
- 0,5 stk Rød paprika
- Pensling og dryss:
- 1 stk Egg
- 150 g Revet gulost
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret, ha i melken og la blandingen bli fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.
- Tilsett mel og salt, og elt alt til en passe fast deig. Sett deigen til heving på et lunt sted, gjerne under plast, i ca. 20 minutter.
- Ha deretter deigen på bakebordet og lag et rektangel på 25 x 50 cm.
- Dryss på 2/3 av osten, oliven og finhakket paprika på halve leiven. Trill sammen fra langsiden og form deigen til en halvsirkel. Legg den med skjøten ned på bakepapir eller en smurt stekeplate. Heves i ca. 15 minutter under plast på lunt sted.
- Pensles med sammenvispet egg og strø på resten av osten. Stekes i stekeovn på 225 °C i ca. 25 minutter og avkjøles på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til dette brødet så får du i deg 1 av 3 om dagen