Tomat- og chèvre brød
Bak ett stort, deilig og mettende brød. Spis det med litt skinke, eller servér det til suppe eller salat.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 25 g Gjær
- 3 dl Melk
- 3 dl Crème fraîche orginal, 35 %
- 720 g Hvetemel
- 1 ts Salt
- 2 ss Olivenolje
- 500 g Rød cherrytomat
- 10 blad Frisk basilikum
- 2 ss Flaksalt
- 100 g Chevre (hvit geitost)
- 2 stilk Frisk rosmarin (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i en bolle, hell på lunken melk og rør ut gjæren.
- Rør inn crème fraîche, hvetemel, salt og olivenolje. Arbeid deigen sammen og la den heve i 45 minutter.
- Legg bakepapir i en langpanne (28 x 36 cm) og smør olivenolje på. Legg deigen over i pannen. Brødet skal være ca. 2 cm tykt.
- La det heve i 20 minutter. Del tomatene i 2 og trykk dem ned i deigen sammen med basilikumblader. Smør på olje og strø på saltet.
- Stek brødet midt i ovnen ved 220 °C i ca. 20 minutter. Legg på skiver av chèvre og frisk rosmarin, stek brødet videre i 5 minutter.
- Avkjøl på rist.
3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til brødet så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere smakfulle brød her .