Skinke- og ostebrød
Ferskt, hjemmelaget brød bakt med ost og skinke. Prøv det til supper og gryter - kjempegodt!
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 2 stk.
- 3 dl Melk
- 0,5 pk Gjær
- 5 ss Smør
- 1 ts Salt
- 8 dl Hvetemel
- Fyll:
- 350 g Gulost
- 150 g Kokt skinke
Fremgangsmåte:
- Varm melken fingervarm (37 °C). Rør ut gjæren i litt av den lunkne melken. Tilsett resten av melken sammen med smeltet smør og salt.
- Tilsett mel og elt deigen godt sammen for hånd eller i maskin. Forhev deigen i ca. 20 minutter eller til dobbelt størrelse. Ha deigen ut på et melet bakebord og kjevle den til to rektangler.Fyll:
- Riv ost, skjær skinken i biter og hakk bladpersille.
- Fordel ost, skinkebiter og bladpersille på den ene langsgående halvdelen av begge rektanglene og brett den andre halvdelen over. Rull eller trykk deigflatene sammen i kanten.
- Legg rektanglene på en bakeplate og snitt dem på tvers med en skarp kniv i det øverste deig laget.
- La de få etterheve i ca. 30 minutter.
- Stekes i forvarmet ovn ved 180 °C i omlag 15 minutter og serveres helst lun.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til brødet så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere smakfulle brød her .