Croque monsieur
Croque monsieur er et deilig, varmt ostesmørbrød med hvit saus, skinke og ost.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- Saus:
- 2 ss Smør
- 1 ss Hvetemel
- 2 dl Helmelk
- 100 g Revet gulost
- 1 ts Dijonsennep
- 0,25 ts Muskatblomme
- 1 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
- Ostesmørbrød:
- 2 skive Loff
- 1 ss Smør
- 1 ts Dijonsennep
- 4 skive Kokt skinke
- 4 skive Gulost
Fremgangsmåte:
Saus:
- Sett ovnen på 180 C (Bruk grillelement om du har).
- Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør det sammen med en tresleiv til du får en gyllenbrun pasta. Hell i melken litt etter litt, mens du rører godt med en visp. Rør hele tiden og vær forsiktig med varmen slik at det ikke brenner seg.
- Når melken er rørt inn og sausen er tyktflytende har du i revet ost. Fortsett å rør til osten har smeltet.
- Tilsett sennep, muskat og smak til med salt og pepper.Ostesmørbrød:
- Smør brødskiven godt med smør på en side og legg dem under grillen (ca 4 cm) med smørsiden opp, slik at smøret smelter og siden blir gyldenbrun og sprø.
- Ta ut skivene og smør de uristede sidene med sennep, før du legger på skinke og ost. Legg skivene sammen slik at ost og skinke havner i midten og de ristede sidene vender utover. Putt smørbrødet på en stekepanne og hell ostesausen som et lag på toppen.
- Sett smøbrødet ca 20 cm under grillen, slik at ostesausen blir brunet sakte, mens hele smørbrødet varmes innvendig. Ostesmørbrødet er ferdig når toppen er gylden brun.I stedet for å kaste tørt brød kan du bruke det til å lage croque monsieur eller andre ostesmørbrød