Deilige ostesmørbrød til kveldsmat
Er du lysten på noe skikkelig godt til kveldsmat er det lite som slår et saftig ostesmørbrød. Bruk stekeovnen, stekepanna eller et toastjern for å steke ostesmørbrødet du selv liker best. Rask og enkel kveldsmat!
Velg en smaksrik ost
Så lenge du har brød og ost i kjøleskapet har du de viktigste ingrediensene i et ostesmørbrød. Du kan bruke mange ostetyper til ostesmørbrød. Er du glad i litt smak, er blåmuggost, vellagret ost eller en kittmodnet ost, som for eksempel Ridderost, godt egnet.
Les mer om hvorfor du bør spise ost her.
Bruk opp restematen
Det meste kan brukes som fyll i et ostesmørbrød. Har du rester av grønnskaker og kjøtt tilgjengelig, blir det nydelig fyll på en skive i ovnen gratinert med litt ost.
Tips som løfter ostesmørbrødet
- Bruk sennep. En uslåelig kombinasjon med smeltet ost.
- Bruk både søtt og salt. For eksempel er pære eller ananas veldig godt som tilbehør. En skarp ost trenger noe sødme som kan gi litt balanse i smakene.
- Server med salat. Ønsker du er litt større måltid, kan du øke grønnsaksinntaket ditt ved å servere ostesmørbrød med grønn salat ved siden av.
- Har du brødrester til overs, blir de ypperlige etter noen minutter i brødristeren. Legg deretter på fyll og ost, og stek i stekeovnen.
Les også: Slik får du brukt opp det tørre brødet
Her er 7 deililge ostesmørbrød vi kan anbefale
Les mer om kveldsmat her!
Ostesmørbrød med tomat, mozzarella og urtepesto
Et klassisk, enkelt og smakfult smørbrød. Like godt både varmt og kalt.
Croque monsieur
Crouqe monsieur er et deilig, varmt ostesmørbrød med hvit saus, skinke og ost.
Tacotoast
En nydelig restesnack hvor du får brukt opp fredagens tacorester. Det gjelder å kaste så lite mat som mulig.
Croque Madame med speilegg
Et klassisk, fransk smørbrød toppet med fyldig bechamelsaus og speilegg.
Toast med blåmuggost og spekeskinke
Varm blåbuggost og spekeskinke er en fantastisk smakskombinasjon.