Fylte horn med ost og skinke
Disse hornene er enkle og lage og kan varieres med deilig fyll.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 16 stk.
- 120 g Smør
- 6 dl Melk
- 400 g Sammalt hvete, fin
- 400 g Hvetemel
- 1 pk Tørrgjær
- 2 ts Sukker
- 0,5 ts Malt kardemomme
- Fyll:
- 50 g Pesto
- 100 g Kokt skinke
- 125 g Gulost (smaksrik, f.eks cheddar)
- 0,5 ts Salt
Fremgangsmåte:
- Smelt smør, bland med melken og varm opp melkeblandingen til 37 °C.
- I en bakebolle blander du mel, gjær, sukker, salt og kardemomme.
- Tilsett den tempererte melkeblandingen med melblandingen og elt i 10 minutter til deigen er fast og smidig.
- Sett deigen til heving og hev til dobbelt størrelse.
- Del deigen i to og kjevle ut til to runde leiver. Bruk en pizzaskjærer og del hver leiv i åtte trekanter. Smør hver trekant med pesto og legg på revet ost og skinke. Fyllet bør legges i midten av trekanten. Rull hver trekant med den bredeste delen først.
- Pensle med egg, ha over sesamfrø og stek midt i ovnen på 200 °C i 15-20 minutter, eller til de fylte hornene er gylne.
- Avkjøles på rist.