Focaccia med cheddar og hvitløk
Lett og luftig focaccia med med smak av hvitløk og cheddar. Passer perfekt til suppe eller som tilbehør til ulike småretter.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 0,5 pk Gjær
- 3 dl Lettmelk eller vann
- 1 ts Salt
- 2 ss Smør
- 1 ss Honning
- 500 g Hvetemel
- 30 g Smør , romtemperert
- 3 båt Hvitløk
- 150 g Cheddar ost
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i en bakebolle, ha melk og vann over gjæren og rør ut.
- Smelt smøret og ha det sammen med salt, honning og det meste av hvetemelet over i gjærblandingen. Arbeid deigen for hånd eller i maskin til den er smidig og knapt slipper bakebollen. Tilsett mer hvetemel hvis nødvendig. Dekk deigen til med plast og la den heve i ca. 40 minutter på et lunt sted.
- Elt deigen sammen med litt hvetemel og trykk den ut i en smurt eller bakepapirkledd rektangulær form (ca. 25 x 35 cm).
- Riv eller finhakk hvitløksbåtene og rør dem inn i smøret. Smør romtemperert smør utover deigen og strø over revet cheddar.
- Dekk formen med plast og etterhev i ca. 20 minutter. Stek brødet ved 200 °C i omlag 30 minutter. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til en skive focaccia så får du i deg 1 av 3 om dagen.