Adventskrans
Den første søndagen i advent regnes som første dag i kirkeåret. Bak denne deilige adventskransen til feiringen.
Ingredienser:
Porsjoner
- 100 g Meierismør
- 3,5 dl Melk
- 50 g Gjær
- 2 stk Egg
- 500 g Hvetemel
- 100 g Sukker
- 1 g Safran
Fremgangsmåte:
Kokkens tips:Kransen kan gjerne fylles med rosiner eller en blanding av smør, sukker og kanel. Smør eventuelt på melisglasur før du setter fire lys i kransen.
- Smelt smøret og ha i melken.
- Smuldre gjæren i bakebollen og rør den sammen med safran ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Tilsett resten av melkeblandingen og visp inn ett egg. Kokkens tips:I stedet for safran kan du bruke gurkemeie (1 g safran = 0,25 ts gurkemeie). Det får ikke den samme smaken, men bakverket blir gult.
- Tilsett mel og sukker og elt deigen godt.
- Hev deigen under plast på lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).
- Del deigen i 3 like deler som du ruller til pølser, og fletter sammen. Legg fletten i en sirkel på stekebrett med bakepapir.
- Sett kringlen til heving under plast på lunt sted, ca. 30 minutter.
- Visp sammen det andre egget og pensle kringlen før den stekes ved 225 °C i ca. 20 minutter midt i ovnen.
3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til adventskransen så får du i deg 1 av 3 om dagen Se oppskrifter på julens deiligste kaker her .