Blåbærmuffins
Blåbær er både sunt, godt og fulle av antioksidanter. Ha alltid noen frosne blåbær i fryseren og du tryller enkelt frem disse herlige i muffinsene.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 125 g Smør
- 125 g Blåbær
- 4 dl Hvetemel
- 2 stk Egg
- 125 g Sukker
- 0,5 ts Salt
- 3 ts Bakepulver
- 1 dl Lettmelk
- 1 dl Syrnet melk
Fremgangsmåte:
- Smelt og avkjøl smøret.
- Bland bærene med ca. 1/4 del av hvetemelet, og sett dette til side.
- Bland resten av melet sammen med salt og bakepulver i en bolle.
- Pisk egg sammen med sukker, og visp inn smøret og melken. Lag en fordypning i melblandingen, og rør inn eggeblandingen. Bland deretter inn blåbærene, og rør det sammen forsiktig.
- Fordel røren i papirkledde muffinsformer. Fyll opp halvveis, ca. 3/4. Det beste er å bruke muffinsbrett i aluminium i tillegg til papirformene. Da holder muffinsene formen bedre. Oppskriften gir seks store muffins, eller ti små. Store muffins stekes i 15 - 20 minutter og små muffins stekes i ca. 12 minutter ved 180 °C.