Grove hamburgerbrød
Bak hjemmelagde grove og luftige hamburgerbrød, og du kommer ikke til å angre! Perfekte å ha i fryseren når grillsesongen nærmer seg.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
1 porsjon gir 12 stk.
- 6 dl Lettmelk (0,5 % fett)
- 1 pose Tørrgjær
- 2 ts Sukker
- 1 ts Salt
- 3 dl Sammalt hvete, fin
- 3 dl Sammalt hvete, grov
- 7,5 dl Hvetemel
- 4 ss Rapsolje
- 1 stk Egg (til pensling)
Fremgangsmåte:
Kokkens tips:Hvis du får burgerbrød til overs kan du fryse dem ned eller bruke dem som rundstykke i matpakken dagen etter.
-
- Varm melken til den er fingervarm, ca 37 ºC.
- Ha gjæren i en bakebolle og hell melken over. Rør lett sammen.
- Tilsett resten av ingrediensene og kna deigen i 5-10 minnutter til den blir smidig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til dette. Juster litt på mengden hvetemel etter behov, deigen skal være litt klissete.
- Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
- Strø litt mel på benken og ta deigen ut av bollen. Kna den godt sammen.
- Del den i 12 like store emner, og trill ut boller. Legg bollene over på ett bakepapirkledd stekebrett. Trykk bollene litt flate.
- Dett brettet med plastfilm og la brødene etterheve i ca en halvtime til.
- Pensle brødene med sammenpisket egg, og dryss over sesamfrø. Stek burgerbrødene midt i ovnen ved 210 °C i 10-12 minutter.
3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Har du gulost på hamburgeren og drikker et glass melk til gir det deg 2 av 3 om dagen Se flere oppskrifter på smakfull bakst her .