pitabrød

Hjemmelagde pitabrød

Lyst til å lage dine egne pitabrød? Her finner du en smakfull oppskrift.

Se flere oppskrifter på deilig bakst her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 10 stk.

  • 25 g Gjær
  • 5 dl Lettmelk
  • 1 ss Sukker
  • 400 g Hvetemel
  • 300 g Sammalt hvete, grov
  • 50 g Smør
  • 1 ts Salt

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret og rør inn melken. Varm melkeblandingen til den er lunken.
  2. Rør inn gjær i væsken.
  3. Ha mel, sukker og salt i en bakebolle og tilsett melkeblandingen. Elt deigen i ca. 10 minutter til den er smidig.
  4. Dekk til og la deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Ha deigen på en melet kjøkkenbenk og del i ca. 12 jevnstore biter.
  6. Trill til boller og kjevle ut til de er ca. 0.5 cm tykke og 10 cm i diameter.
  7. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett og la dem etterheve under et rent kjøkkenhåndkle i 15 minutter.
  8. Mens deigen etterhever setter du stekeovnen på 250 ºC, eller så høy temperatur som mulig. Stek de ferdighevede pitabrødene midt i ovnen i ca. 5 minutter, eller til brødene er gylne.
  9. Avkjøles på rist og under et rent kjøkkenhåndkle, slik at de holder seg myke.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.