Hjemmelagde pitabrød
Lyst til å lage dine egne pitabrød? Her finner du en smakfull oppskrift.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 10 stk.
- 25 g Gjær
- 5 dl Lettmelk
- 1 ss Sukker
- 400 g Hvetemel
- 300 g Sammalt hvete, grov
- 50 g Smør
- 1 ts Salt
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret og rør inn melken. Varm melkeblandingen til den er lunken.
- Rør inn gjær i væsken.
- Ha mel, sukker og salt i en bakebolle og tilsett melkeblandingen. Elt deigen i ca. 10 minutter til den er smidig.
- Dekk til og la deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.
- Ha deigen på en melet kjøkkenbenk og del i ca. 12 jevnstore biter.
- Trill til boller og kjevle ut til de er ca. 0.5 cm tykke og 10 cm i diameter.
- Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett og la dem etterheve under et rent kjøkkenhåndkle i 15 minutter.
- Mens deigen etterhever setter du stekeovnen på 250 ºC, eller så høy temperatur som mulig. Stek de ferdighevede pitabrødene midt i ovnen i ca. 5 minutter, eller til brødene er gylne.
- Avkjøles på rist og under et rent kjøkkenhåndkle, slik at de holder seg myke.