Pølsehorn
Hva med å overraske barna med innbakte pølser? Disse passer nydelig i matpakken eller på søndagsturen!
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 24 stk.
- 50 g Gjær
- 50 g Meierismør
- 5 dl Melk
- 1 ts Salt
- 2 dl Sammalt hvete, fin eller grov
- 1,1 l Hvetemel
- Fyll:
- 100 g Løk
- 24 skive Gulost
- 24 stk Grillpølse
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smør, tilsett melk og varm til 37 °C. Hell litt av væsken over gjæren og rør til den er oppløst.
- Tilsett resten av væsken, salt, sammalt hvete og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen.
- Dekk til med plast og etterhev i ca. 30 minutter. Del deigen i 3 deler og kjevle hver leiv ut til en sirkel. Skjær ut i 8 trekanter.Fyll:
- Skjær løk i tynne skiver og stek løken til den er myk og blank. Legg en osteskive og stekt løk på hver av trekantene. Tilsett gjerne ketchup og sennep og legg på en pølse før du ruller sammen trekantene til horn. Etterhev ca. 20 minutter.
- Pensle med egg eller melk og stek de fylte hornene i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter.
3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til pølsehornene så får du i deg 1 av 3 om dagen.