Lettvinte grove scones med syrnet melk
Scones er kjapt å lage og smaker aller best helt nybakte, gjerne gulost eller brunost.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 50 g Smør
- 100 g Hvetemel
- 200 g Siktet speltmel
- 100 g Sammalt hvete, grov
- 1 ss Sukker (kan sløyfes)
- 2 ts Natron
- 0,5 ts Salt
- 4 dl Syrnet melk naturell
- 1 ts Bakepulver
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 195 °C.
- Kutt smøret i små terninger.
- Bland alle ingrediensene unntatt smøret i en bakebolle.
- Tilsett smør, bland sammen til du har en fast deig og sett den i kjøleskap i ca. 10 minutter.
- Ha deigen over på en melet kjøkkenbenk og kjevle ut til en tykk deig på 6 cm høyde.
- Bruk et glass og stikk ut sirkler i passe størrelser. Legg scones på en stekeplate kledd med bakepapir og stek scones ved 195 °C i ca. 15 minutter eller til de er gylne.
- Avkjøl på rist.