Scones med tørket frukt
Nybakte scones smaker ekstra godt med smør, ost, syltetøy eller marmelade.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 10 stk.
- 300 g Hvetemel
- 3 ts Bakepulver
- 1 ts Natron
- 60 g Sukker
- 1 ts Malt ingefær
- 100 g Smør
- 1 stk Egg
- 1,5 g Syrnet melk naturell
- 100 g Tørket frukt
Fremgangsmåte:
- Ha alle ingrediensene unntatt smør og tørket frukt i en bolle. Bland godt sammen for hånd eller med en kjøkkenmaskin.
- Del smøret og tørket frukt i mindre biter. Ha det i deigen og elt i 5 minutter til du har en fast deig. Sett den i kjøleskapet i 10 minutter.
- Ha deigen over på en melet kjøkkenbenk og kjevle ut til den er ca. 6 cm tykk.
- Bruk et glass og stikk ut sirkler i passe størrelser. Legg sconesen på en stekeplate kledd med bakepapir og stek ved 210 °C i ca. 15 minutter eller til de er gylne.
- Avkjøl på rist og servér.