Sitronfromasj med karamelliserte nøtter
En delikat og frisk dessert.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
4 porsjoner
- Sitronfromasj:
- 3 stk Gelatinplater
- 0,5 dl Sitronsaft
- 1 stk Eggehvite
- 20 g Sukker
- 3 dl Kremfløte
- 60 g Sukker
- 1 ts Vaniljesukker
- Nøtteblanding:
- 50 g Mandler
- 50 g Valnøttkjerner
- 50 g Hasselnøtter
- 50 g Melis
- 0,5 dl Solsikkeolje
Fremgangsmåte:
Sitronfromasj:
- Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca 5 minutter.
- Varm opp sitronsaften og 10 g sukker i en kjele under omrøring til sukkeret har løst seg opp.
- Ta kjelen av platen. Hell av vannet fra gelatinen og smelt gelatinen i den varme sitronlaken. La blandingen avkjøles.
- Pisk eggehviten nesten helt stiv.
- Tilsett 20 g sukker til eggehviten og visp til det blir en luftig og stiv marengs.
- Visp kremfløten med 60 g sukker og vaniljesukker til luftig krem i en tredje bolle.
- Rør inn avkjølt sitronlake i kremen med en slikkepott.
- Til slutt vendes marengsen forsiktig inn i kremen.
- Fyll sitronkremen i kuvertskåler/-former og sett de i kjøleskapet i noen timer.Nøtteblanding:
- Kok nøttene i vann i 5 minutter.
- Sil av og ta bort skinnet hvis du ønsker det.
- Bland nøtter med melis og stek til ønsket bruning i en stekepanne med varm olje. Ta av stekeplaten og avkjøl. Grovhakk nøttene og server sammen med fromasjen.