Dronning Maud fromasj
Dronning Maud fromasj eller pudding er oppkalt til ære for Norges tidligere dronning. Desserten er også kalt for "Haugesunddessert".
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 5 stk Gelatinplater
- 1 plate Kokesjokolade
- 6 dl Kremfløte
- 5 stk Eggeplomme
- 5 ss Sukker
- 2 ss Vann
- 0,5 dl Portvin
Fremgangsmåte:
- Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
- Visp fløten til luftig krem.
- Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker og bland deretter eggedosis og krem.
- Klem ut vann av gelatinen og løs de opp i ca 2 ss kokende vann.
- Tilsett portvin og bland gelatinoppløsningen i fromasjkremen.
- Sett kremen i kjøleskapet til kremen begynner å stivne.
- Riv sjokoladen fint og legg deretter fromasjkrem og sjokolade lagvis i f.eks vinglass.
- La den stivne i kjøleskapet.