Panna cotta med bærsaus
En deilig panna cotta hvor vi har brukt kvarg istedenfor fløte.
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Panna cotta:
- 2,5 dl Helmelk
- 3 ss Sukker
- 2 stk Gelatinplater
- 1 beger Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
- Bærsaus:
- 0,5 dl Vann
- 0,5 dl Sukker
- 50 g Bringebær
- 50 g Blåbær
- 50 g Bjørnebær
- 50 g Rips
Fremgangsmåte:
Panna cotta:
- Kok melk og sukker uten lokk.
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem vannet godt ut av gelatinen og rør den ut i kokende melk.
- Avkjøl melken til romtemperatur, fjern eventuell snerk og rør inn vaniljekvarg.
- Fordel blandingen i små porsjonsformer eller glass og sett dem kaldt så panna cottaen stivner (ca 4 timer).Hvis du venter 20 minutter før du dekker porsjonsformene eller glassene med plastfolie, unngår du kondensvann på selve panna cottaen.Bærsaus:
- Kok opp vann og sukker.
- Legg noen bær til side til servering. Tilsett sukkerlaken og resten av bærene i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus.
- Server panna cottaen med bærsaus og friske bær.