Crème brûlée
Denne dessertklassikeren er en perfekt avslutning på middagen. Vaniljedesserten kan enkelt lages dagen før, men husk at selve karamelliseringen av sukkeret ("topplokket") bør ikke skje før rett før servering.
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 dl Helmelk
- 4 dl Kremfløte
- 4 ss Sukker
- 1 stk Vaniljestang
- 5 stk Egg
- 10 ts Sukker
Fremgangsmåte:
- Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang delt på langs. Kokkens tips:I stedet for vaniljestang kan du bruke vaniljesukker. 1 stang = 1 ts vaniljesukker.
- Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen.
- Sett 10 små ildfaste porsjonsformer i langpannen og hell i kremblandingen. Hell så mye kokende vann i langpannen at det står halvveis opp på formene. La formene stå i ovnen på 125 °C til desserten er stivnet (ca. 40 minutter).Gratinering / karamellisering:
- Dryss 1 ts sukker på hver porsjon og la dem stå under grillen til sukkeret er karamellisert (ca. 3 minutter).
- Servér desserten lunken med litt frukt eller bær til.