Panna cotta med yoghurt og appelsin
Panna cotta er en italiensk dessert. Her får du en variant med syrlig smak av sitrus.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 dl Helmelk
- 2 dl Kremfløte
- 4 ss Sukker
- 4 stk Gelatinplater
- 1 stk Sitron , skall og saft
- 2 dl Yoghurt naturell
- 1 stk Appelsin
- 1 ss Melis
- 1 dl Appelsinsaft
Fremgangsmåte:
- Kok opp melk, fløte og sukker.
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør de ut i den varme melkeblandingen.
- Finriv sitronskall, press ut saften og ha alt i melkeblandingen.
- Avkjøl blandingen i 5 minutter før du rører inn yoghurten.
- Sil blandingen deretter over i små former og la de stå kjølig i minst 4 timer til panna cottaen har stivnet.Hvis du venter 20 minutter før du dekker formene med plastfolie og setter det kaldt, unngår du kondensvann på selve panna cottaen.
- Kok inn appelsinsaft med melis til ønsket konsistens. Topp panna cottaen med appelsinbåter og appelsinsaus.