Creme catalan
Creme catalan (kalles også crema catalana og Crema de Sant Josep) er en spansk versjon av crème brûlee som ofte spises i forbindelse med St. Josefs dag (19. mars) som er spanjolenes farsdag.
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 4 dl Helmelk
- 6 dl Kremfløte
- 200 g Sukker
- 3 stk Hel kanel
- 1 stk Appelsin , revet skall
- 10 stk Eggeplomme
- 2 ss Brunt sukker
Fremgangsmåte:
- Kok opp melk, fløte, sukker og kanel.
- Skru ned varmen og la det hele stå å småkoke under omrøring i ca 15 minutter.
- Pisk sammen eggeplommene i en bolle og tilsett den innkokte fløteblandingen under omrøring.
- Hell blandingen tilbake i kjelen sammen med revet appelsinskall og rør på svak varme til blandingen begynner å tykne. Blandingen må ikke koke.
- Sil av kanelen og hell blandingen over i små porsjonsformer.
- Stekes i vannbad på 110 ℃ i minst 30 minutter til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formenes størrelse.
- Avkjøl formene.
- Strø litt brunt sukker på toppen og sett formene under grillen i ovnen for å svi sukkeret til karamell.
- Server gjerne med appelsinfileter.Du kan også bruke en brenner hvis du har det.