creme catalan

Creme catalan

Creme catalan (kalles også crema catalana og Crema de Sant Josep) er en spansk versjon av crème brûlee som ofte spises i forbindelse med St. Josefs dag (19. mars) som er spanjolenes farsdag.

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 4 dl Helmelk
  • 6 dl Kremfløte
  • 200 g Sukker
  • 3 stk Hel kanel
  • 1 stk Appelsin , revet skall
  • 10 stk Eggeplomme
  • 2 ss Brunt sukker

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp melk, fløte, sukker og kanel.
  2. Skru ned varmen og la det hele stå å småkoke under omrøring i ca 15 minutter.
  3. Pisk sammen eggeplommene i en bolle og tilsett den innkokte fløteblandingen under omrøring.
  4. Hell blandingen tilbake i kjelen sammen med revet appelsinskall og rør på svak varme til blandingen begynner å tykne. Blandingen må ikke koke.
  5. Sil av kanelen og hell blandingen over i små porsjonsformer.
  6. Stekes i vannbad på 110 ℃ i minst 30 minutter til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formenes størrelse.
  7. Avkjøl formene.
  8. Strø litt brunt sukker på toppen og sett formene under grillen i ovnen for å svi sukkeret til karamell.
  9. Server gjerne med appelsinfileter.Du kan også bruke en brenner hvis du har det.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.