Hvit sjokolademousse med bærsaus
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Sjokolademousse:
- 200 g Hvit kokesjokolade
- 2 stk Egg
- 1 stk Gelatinplater
- 2 dl Kremfløte
- Bærsaus:
- 50 g Bringebær
- 0,5 dl Vann
- 50 g Sukker
- 50 g Blåbær
- 50 g Bjørnebær
- 50 g Rips
Fremgangsmåte:
Mousse:
- Smelt sjokoladen over vannbad og sett den deretter til side.
- Pisk eggene over vannbadet til massen er tykk, varm og luftig, i ca 10 minutter.
- Legg gelatinplaten i kaldt vann. Ta den opp etter ca sju minutter, og ha den i den varme eggemassen. Rør til gelatinen er oppløst.
- Tilsett den smeltede sjokoladen, og pisk til massen har samlet seg.
- Pisk videre over kaldt vannbad så blandingen blir lett avkjølt.
- Visp fløten til luftig krem, og vend deretter kremen inn i sjokoladeblandingen.
- Fordel moussen i fire porsjonsskåler, og sett dem kaldt til moussen er stivnet, ca. 3-4 timer.Bærsaus:
- Kok opp vann og sukker.
- Legg noen bær til side til servering. Tilsett sukkerlaken og resten av bærene i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus.
- Ved servering helles det et tynt lag med bærsaus over moussen. Kokkens tips:Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. Bollen (av stål, glass eller annet ildfast materiale) må tåle varme. NB! Pass på at bollen er større enn kjelen, slik at den ikke berører vannet. Innholdet i bollen varmes opp av dampen fra det kokende vannet.