Sjokolademousse
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 200 g Mørk sjokolade, 70% kakao
- 1 dl Melk
- 50 g Meierismør
- 2 stk Eggeplomme
- 1 ss Sukker
- 2 stk Eggehvite
- 2 dl Kremfløte
- Nøtteblanding:
- 100 g Mandler
- 100 g Valnøttkjerner
- 100 g Hasselnøtter
- 100 g Melis
- 1 dl Solsikkeolje
Fremgangsmåte:
- Hakk sjokoladen i grove biter.
- Varm opp melk og smør til 85 °C og rør deretter sjokoladebitene inn i melken til alt har smeltet.
- Visp sammen eggeplommer og sukker i en bakebolle.
- Tilsett sjokoladeblandingen og sett bakebollen 5 minutter i kjøleskapet.
- Pisk eggehvitene luftig, og vend inn i sjokoladeblandingen.
- Pisk fløten til krem. Den skal fortsatt være myk og ikke for stiv.
- Bland kremen i sjokoladeblandingen og sett deretter moussen i kjøleskap i minst 40 minutter.
- Kok nøttene i vann i 5 minutter.
- Sil av og ta bort skinnet hvis du ønsker det.
- Bland nøtter med melis og stek til ønsket bruning i en stekepanne med varm olje. Ta av stekeplaten og avkjøl. Grovhakk nøttene og server sammen med sjokolademoussen.