Små vannbakkels
Synes du vanlige vannbakkels kan være litt i det mektigste laget? Prøv vår miniversjon. En fin og god liten munnfull.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 2,5 dl Vann
- 75 g Smør
- 125 g Hvetemel
- 2 stk Egg
- 3 dl Kremfløte
- 2 ss Melis
- 0,5 ts Vaniljesukker
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 220 °C.
- Kok opp vann og smør i en kjele.
- Tilsett melet og rør til deigen løper sammen og slipper kjelebunnen.
- Avkjøl deigen litt og rør i ett egg om gangen. Rør egget godt inn i røren før du har i det neste.
- Sett deigen med skje på smurt stekeplate eller bruk spøytepose og "sprut" på kakene.
- Stek vannbakkels midt i stekeovn i ca 20 minutter. Vær forsiktig med å åpne stekeovnsdøra før det er gått 15 minutter.
- Når kakene er ferdige, kan de gjerne stå i ovnen med ovnsdøra oppe, slik at overgangen til kaldere luft ikke blir for rask. Avkjøl og oppbevar på rist.Fyll vannbakkelsene like før de skal spises ellers blir de lett bløte.
- Visp fløten og vaniljesukker til luftig krem.
- Del bakkelsene i to med en skarp kniv og fyll dem med kremen. Dryss over melis før servering.