Vannbakkels med vaniljekrem og bær
Ønsker du en luftig og fin dessert som ikke er altfor mektig? Prøve disse!
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Vannbakkels:
- 2,5 dl Vann
- 30 g Sukker
- 120 g Smør
- 150 g Hvetemel
- 1 krm Salt
- 4 stk Egg
- Vaniljekrem:
- 2 stk Eggeplomme
- 50 g Sukker
- 2 ss Maisstivelse (maizena)
- 0,25 stk Vaniljestang (frø)
- 2 dl Melk
- 2 dl Kremfløte ,pisket
Fremgangsmåte:
Vannbakkels:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Kok opp vann, sukker og smør.
- Tilsett mel og rør til deigen slipper kjelebunnen. Avkjøl litt.
- Rør i ett egg om gangen. Rør/visp godt mellom hvert egg. Bruk gjerne en håndmikser. Deigen skal være så tykk at den holder fasongen når den settes på platen med skje, eller sprøytes med sprøytepose.
- Dekk stekeplaten med bakepapir og sprøyt deigen, eller legg den på med skje til ca. 12 kaker.
- Stek vannbakkelsene i ca. 20 - 25 minutter. Vær forsiktig med å åpne ovnsdøren under stekingen og la gjerne de ferdigstekte kakene stå litt ekstra i ovnen med døren åpen. Avkjøl kakene på rist.Vaniljekrem:
- Pisk sammen eggeplommer, sukker og maizenna i en bolle.
- Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene.
- Kok opp melk, frø og stenger i en kjele.
- Tar ut vaniljestengene, hell den varme melken over eggeblandingen og pisk godt sammen.
- Ha blandingen tilbake i en kjele og kok opp under omrøring til vaniljekremen begynner å bli tykk.
- Avkjøl kremen før bruk.
- Pisk sammen vaniljekrem med pisket krem, og fyll vannbakkelsene med krem og bær.