.../Oppskrifter/Kaker/Kremkaker

Vannbakkels med vaniljekrem og bær

Ønsker du en luftig og fin dessert som ikke er altfor mektig? Prøve disse!

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • Vannbakkels:
  • 2,5 dl Vann
  • 30 g Sukker
  • 120 g Smør
  • 150 g Hvetemel
  • 1 krm Salt
  • 4 stk Egg
  • Vaniljekrem:
  • 2 stk Eggeplomme
  • 50 g Sukker
  • 2 ss Maisstivelse (maizena)
  • 0,25 stk Vaniljestang (frø)
  • 2 dl Melk
  • 2 dl Kremfløte ,pisket

Fremgangsmåte:

Vannbakkels:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Kok opp vann, sukker og smør.
  3. Tilsett mel og rør til deigen slipper kjelebunnen. Avkjøl litt.
  4. Rør i ett egg om gangen. Rør/visp godt mellom hvert egg. Bruk gjerne en håndmikser. Deigen skal være så tykk at den holder fasongen når den settes på platen med skje, eller sprøytes med sprøytepose.
  5. Dekk stekeplaten med bakepapir og sprøyt deigen, eller legg den på med skje til ca. 12 kaker.
  6. Stek vannbakkelsene i ca. 20 - 25 minutter. Vær forsiktig med å åpne ovnsdøren under stekingen og la gjerne de ferdigstekte kakene stå litt ekstra i ovnen med døren åpen. Avkjøl kakene på rist.Vaniljekrem:
  7. Pisk sammen eggeplommer, sukker og maizenna i en bolle.
  8. Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene.
  9. Kok opp melk, frø og stenger i en kjele.
  10. Tar ut vaniljestengene, hell den varme melken over eggeblandingen og pisk godt sammen.
  11. Ha blandingen tilbake i en kjele og kok opp under omrøring til vaniljekremen begynner å bli tykk.
  12. Avkjøl kremen før bruk.
  13. Pisk sammen vaniljekrem med pisket krem, og fyll vannbakkelsene med krem og bær.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.