Vannbakkels med ostekrem
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Vannbakkels:
- 2,5 dl Vann
- 125 g Meierismør
- 125 g Hvetemel
- 3 stk Egg
- Ostekrem:
- 100 g Prim eller finrevet brunost
- 1,5 dl Kremfløte
- 250 g Kremost naturell
- 50 g Granola
Fremgangsmåte:
Vannbakkels:
- Sett stekeovnen på 220 °C.
- Kok opp vann og smør i en kjele.
- Tilsett melet, og rør til deigen løper sammen og slipper kjelebunnen.
- Avkjøl deigen litt og rør i ett egg om gangen. Rør egget godt inn i røren før du har i det neste.
- Sett deigen med skje på smurt stekeplate eller bruk sprøytepose og "sprut" på kakene.
- Stek vannbakkels midt i ovnen i ca 20 minutter. Vær forsiktig med å åpne stekeovnsdøren før det har gått 15 minutter. Når kakene er ferdige, kan de gjerne stå i ovnen med ovnsdøren oppe, slik at overgangen til kaldere luft ikke blir for rask. Avkjøl på rist.
- Ostekrem:
- Rør sammen prim/brunost og kremost. Bland i vispet kremfløte.Fyll vannbakkels like før de skal spises, ellers blir de lett bløte.
- Sprøyt kremen i vannbakkels som er halvveis skåret over på midten, slik at øverste del danner lokk på kremen.
- Pynt med granola eller müsli før servering.