Tilslørte bondepiker med det lille ekstra
En enkel dessert som tilslørte bondepiker smaker ekstra godt med norske syrlige epler. I denne oppskriften bruker vi litt krydder som gir denne søte og syrlige desserten det lille ekstra.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 4 stk.
- 8 stk Eple (syrlige)
- 2 dl Vann
- 2 ss Sukker
- 1 stk Vaniljestang
- 1 stk Hel nellik
- 1 stk Stjerneanis
- 1 stk Hel kanel
- 140 g Kavring
- 60 g Valnøttkjerner
- 4 ss Smør
- 2 ts Malt kanel
- 2 ss Sukker
- 3 dl Kremfløte
Fremgangsmåte:
- Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del de i terninger.
- Ha eplene i en kjele og tilsett vann, sukker og krydder. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha alt i kjelen.
- Sett platen på lav varme. Kok eplene til de er møre og begynner å bli mos. Rør av og til. Avkjøl mosen med krydderet i.
- Kjør kavring og valnøtter i en foodprosessor.
- Smelt smør og tilsett smør, kanel og sukker i blandingen. Stek i en panne til det blir gyllent. Avkjøl.
- Pisk kremfløte til luftig krem.
- Ta ut krydderet fra eplemosen og legg mos, smuldretopping og krem lagvis i et glass eller en dessertskål. Avslutt med krem på toppen med litt smuldretopping eller nøtter som pynt.