tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker med det lille ekstra

En enkel dessert som tilslørte bondepiker smaker ekstra godt med norske syrlige epler. I denne oppskriften bruker vi litt krydder som gir denne søte og syrlige desserten det lille ekstra.

Her finner du flere gode oppskrifter på kaker og bakst!

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 4 stk.

  • 8 stk Eple (syrlige)
  • 2 dl Vann
  • 2 ss Sukker
  • 1 stk Vaniljestang
  • 1 stk Hel nellik
  • 1 stk Stjerneanis
  • 1 stk Hel kanel
  • 140 g Kavring
  • 60 g Valnøttkjerner
  • 4 ss Smør
  • 2 ts Malt kanel
  • 2 ss Sukker
  • 3 dl Kremfløte

Fremgangsmåte:

  1. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del de i terninger.
  2. Ha eplene i en kjele og tilsett vann, sukker og krydder. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha alt i kjelen.
  3. Sett platen på lav varme. Kok eplene til de er møre og begynner å bli mos. Rør av og til. Avkjøl mosen med krydderet i.
  4. Kjør kavring og valnøtter i en foodprosessor.
  5. Smelt smør og tilsett smør, kanel og sukker i blandingen. Stek i en panne til det blir gyllent. Avkjøl.
  6. Pisk kremfløte til luftig krem.
  7. Ta ut krydderet fra eplemosen og legg mos, smuldretopping og krem lagvis i et glass eller en dessertskål. Avslutt med krem på toppen med litt smuldretopping eller nøtter som pynt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.