Granola med fiken, mandler og sesamfrø
Hva er vel bedre enn å starte dagen med hjemmelaget granola og en god porsjon melk eller yoghurt ?
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 80 g Tørkede fiken
- 200 g Havregryn
- 2 ss Havrekli
- 2 ss Linfrø
- 2 ss Sesamfrø
- 40 g Solsikkekjerner
- 60 g Mandler , hakket
- 2 ss Honning
- 2 ss Olivenolje
Fremgangsmåte:
- Kutt tørket fiken i mindre biter.
- Bland fiken sammen havregryn, havrekli, frø, kjerner og grovhakket mandler.
- Tilsett honning og oivenolje, og bland godt sammen.
- Spre blandingen på et stekebrett kledd med bakepapir og stek midt i ovnen på 140 grader i 60 minutter.
- Rør i blandingen ca. hvert kvarter for at granolaen skal stekes jevnt.
- Avkjøl og nyt sammen med yoghurt, syrnet melk, oppskåret frukt eller bær.