Granola med syrnet melk
Server granola med syrnet melk. Syrnet melk har lavt fettinnhold og er en kilde til proteiner og jod.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2,5 dl Havregryn
- 2 dl Frokostblanding (4-korn)
- 3 ss Hvetekli
- 1 dl Solsikkekjerner
- 1 dl Hasselnøtter , hakket
- 2 ss Honning
- 1 dl Rosiner
- 3 ss Bringebær /jordbær
- 6 dl Melk
- 6 dl Syrnet melk
Fremgangsmåte:
- Ha havregryn, 4 korn, kli, solsikkekjerner og hakkede nøtter i en langpanne.
- Drypp over honning og rist blandingen i ovnen ved 225 °C i 10 minutter. Rør om av og til.
- Rør i frysetørket bringebær/jordbær og rosiner, og avkjøl før det helles over i en tett boks eller glass. Serveres med melk, syrnet melk eller yoghurt.
Kokkens tips:Lag gjerne en ekstra stor porsjon av muslien, dette er holdbare saker - og det er perfekt å gi bort som gave. Se flere spennende granolaoppskrifter her .