granolapizza

Granolapizza med yoghurt og sesongens bær

Har du prøvd å lage granolapizza før? Det både smaker og ser fantastisk ut, samtidig som det er sunt og næringsrikt. Verdt å prøve!

Se spennende oppskrifter på granola her.

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 6 stk.

  • BUNN:
  • 2 ss Smør
  • 3 dl Melk
  • 2 dl Havregryn (lettkokt)
  • 2 dl Rugflak
  • 2 ss Sesamfrø
  • 4 ss Valnøttkjerner
  • 4 ss Kokosflak
  • 2 ss Solsikkekjerner
  • 2 ss Honning
  • 0,5 ts Salt
  • TOPPING:
  • 4 dl Yoghurt naturell

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør, tilsett melk og varm opp til ca. 37 °C.
  2. Bland deretter alt det tørre sammen med melkeblandingen i en bakebolle.
  3. Elt til en smidig deig, ca. 10 minutter.Her kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  4. Del deigen i to og fyll to springformer med granoladeigen.
  5. Stek ved 185 °C i 25 minutter, og kjøl deretter ned de ferdigstekte granolabunnene.
  6. Fordel yoghurt over granolabunnene og dekorer med sesongens frukt og bær – her er det bare fantasien som setter grenser!Visste du at nivået av tilsatt sukker i yogurt har gått drastisk ned siden begynnelsen av 2000-tallet? Utvalget av yoghurt uten tilsatt sukker har aldri vært større enn i dag.

Se spennende oppskrifter på granola her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.