Granolapizza med yoghurt og sesongens bær
Har du prøvd å lage granolapizza før? Det både smaker og ser fantastisk ut, samtidig som det er sunt og næringsrikt. Verdt å prøve!
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 6 stk.
- BUNN:
- 2 ss Smør
- 3 dl Melk
- 2 dl Havregryn (lettkokt)
- 2 dl Rugflak
- 2 ss Sesamfrø
- 4 ss Valnøttkjerner
- 4 ss Kokosflak
- 2 ss Solsikkekjerner
- 2 ss Honning
- 0,5 ts Salt
- TOPPING:
- 4 dl Yoghurt naturell
Fremgangsmåte:
- Smelt smør, tilsett melk og varm opp til ca. 37 °C.
- Bland deretter alt det tørre sammen med melkeblandingen i en bakebolle.
- Elt til en smidig deig, ca. 10 minutter.Her kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- Del deigen i to og fyll to springformer med granoladeigen.
- Stek ved 185 °C i 25 minutter, og kjøl deretter ned de ferdigstekte granolabunnene.
- Fordel yoghurt over granolabunnene og dekorer med sesongens frukt og bær – her er det bare fantasien som setter grenser!Visste du at nivået av tilsatt sukker i yogurt har gått drastisk ned siden begynnelsen av 2000-tallet? Utvalget av yoghurt uten tilsatt sukker har aldri vært større enn i dag.