Kyllingform med chèvre
Et sunt, enkelt og smakfullt måltid med kylling, chèvre og grønnsaker
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 kg Kylling overlår
- 2 stk Sjalottløk
- 2 båt Hvitløk
- 2 ss Solsikkeolje
- 1 ts Salt
- 1 ts Malt hvit pepper
- 1 stk Sitron , saft og skall
- 6 stk Potet
- 2 stk Gulrot
- 1 stk Rødløk
- 2 stk Vårløk
- Gratinering:
- 1 beger Matfløte
- 100 g Chevre (hvit geitost)
- 0,5 potte Frisk rosmarin
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 225 °C.
- Kutt kylling i biter. Grovhakk sjalottløk og finhakk hvitløk.
- Bland sammen solsikkeolje, finhakket hvitløk, salt, pepper, sitronsaft og skall til en marinade.
- Vend kyllingstykkene godt inn i marinaden. La dem ligge mens resten forberedes.
- Vask og skrell poteter, gulrot og rødløk. Del dem i båter og skjær vårløk i mindre biter.
- Bland kyllingbitene og grønnsaker sammen og legg alt i en ildfast form.
- Stek retten midt i ovnen i cirka 30 minutter.
- Varm opp fløten, krydre med salt og pepper, og bland inn finhakket rosmarin. Hell blandingen over kyllingen og legg på chevre i biter. Gratiner til osten har fått en fin gyllen farge, og grønnsakene er møre.