Pølse- og potetgrateng
Enkel og smakfull hverdagsmiddag. Velg gjerne magre kjøttpølser i denne retten.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 500 g Potet
- 2 dl Kremfløte
- 1 dl Melk
- 1 stk Løk
- 0,5 stk Purre
- 1 båt Hvitløk
- 250 g Brokkolini
- 450 g Pølse
- stk Sitron (skall)
- 50 g Gulost
Fremgangsmåte:
Kokkens tips:Du kan fint erstatte brokkolini med vanlig brokkoli.
- Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver.
- Kok opp fløte og melk. Ha i potetskivene og kok dem til de er såvidt møre. Krydre med salt og pepper.
- Finhakk løk og hvitløk, og skjær purren i skiver. Del brokkolinien i mindre biter og skjær pølsene i skiver.
- Stek løk, hvitløk og purre til løken er myk. Tilsett deretter brokkolini og pølser og stek noen minutter til.
- Smak til med revet sitronskall, salt og pepper.
- Bland pølsene sammen med fløtepotetene og ha alt i en ildfast form.
- Dryss over revet ost og stek i ovnen på 225°C i cirka 20 minutter. Topp med friske urter og server.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor . Drikk gjerne et glass melk til denne gratengen så får du i deg 1 av 3 om dagen.