Pastagrateng med pesto og brokkoli
Prøv en enkel og rask vegetargrateng til middag i dag. Topp den med en smaksrik ost og nyt!
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 200 g Pasta , gjerne fullkornspasta
- 2 ss Pesto
- 1 stk Løk
- 1 stk Purre
- 2 båt Hvitløk
- 1 stk Brokkoli
- 1 stk Blomkål
- 1 dl Matfløte
- 1 stk Sitron (skall)
- 1 ss Sitronsaft
- 50 g Gulost
- 3 ss Pinjekjerner
Fremgangsmåte:
- Kok pastaen såvidt mør, bland inn pesto og sett til side.
- Skjær løk og purre i skiver, finhakk hvitløk, og del brokkoli og blomkål i buketter.
- Stek løk og purre i litt olje til løken er myk. Tilsett deretter hvitløk og stek i et par minutter til før du overfører løkblandingen til en tallerken.
- Stek brokkoli til den begynner å bli mør, og gjør deretter det samme med blomkålen.
- Bland løk, grønnsaker og pasta sammen med fløte, og tilsett sitronskall og saft. Smak til med salt og pepper.
- Smør en ildfast form, 26 x 20 cm med litt smør, og ha i pasta og grønnsaksblandingen.
- Topp med ost og gratiner i ovnen ved 220°C i cirka 5 minutter eller til osten er gyllen. Ha over ristede pinjekjerner og hakket basilikum rett før servering.