Potetgrateng med grønn asparges og løk
Denne gratengen passer perfekt som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller bare spis den slik den er.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 800 g Potet ( sorter som f. eks. pimpernel, kerrs pink eller mandelpotet )
- 1 bunt Grønn frisk asparges
- 2 stk Løk
- 4 dl Lettmelk
- 2 dl Matfløte
- 1 båt Hvitløk , finhakket
- 0,5 stk Sitron (saft)
- 200 g Revet gulost
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 185 °C.
- Vask og kutt grønn asparges i tynne skiver.
- Kok aspargesbitene i 10 sekunder i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag og kjøl ned i isvann.
- Skrell løk og del dem grove biter. Fres løkbitene i en stekepanne til de er gylne i ca. 5 minutter.
- Skrell og kutt potetene i tynne skiver.
- Ha finhakket hvitløk, lettmelk og fløte i en kjele. Kok potetskivene i ca. 10 minutter i melk-fløteblandingen til de er møre.
- Smak til med salt, pepper, sitronsaft og revet muskatnøtt.
- Ha den ferdigkokte potetblandingen i en ildfast form og topp med løk og aspargesbiter.
- Dryss over med revet ost og stek gratengen midt i ovnen i ca. 10 minutter til osten er gyllen.