potetgrateng med grønn asparges og løk
.../Oppskrifter/Gratenger/Vegetargratenger

Potetgrateng med grønn asparges og løk

Denne gratengen passer perfekt som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller bare spis den slik den er.

Se flere spennende vegetargratenger her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 800 g Potet ( sorter som f. eks. pimpernel, kerrs pink eller mandelpotet )
  • 1 bunt Grønn frisk asparges
  • 2 stk Løk
  • 4 dl Lettmelk
  • 2 dl Matfløte
  • 1 båt Hvitløk , finhakket
  • 0,5 stk Sitron (saft)
  • 200 g Revet gulost

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 185 °C.
  2. Vask og kutt grønn asparges i tynne skiver.
  3. Kok aspargesbitene i 10 sekunder i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag og kjøl ned i isvann.
  4. Skrell løk og del dem grove biter. Fres løkbitene i en stekepanne til de er gylne i ca. 5 minutter.
  5. Skrell og kutt potetene i tynne skiver.
  6. Ha finhakket hvitløk, lettmelk og fløte i en kjele. Kok potetskivene i ca. 10 minutter i melk-fløteblandingen til de er møre.
  7. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og revet muskatnøtt.
  8. Ha den ferdigkokte potetblandingen i en ildfast form og topp med løk og aspargesbiter.
  9. Dryss over med revet ost og stek gratengen midt i ovnen i ca. 10 minutter til osten er gyllen.

Se flere spennende vegetargratenger her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.