potetgrateng med grønn asparges og løk

Potetgrateng med grønn asparges og løk

Denne gratengen passer perfekt som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller bare spis den slik den er.

Se flere spennende vegetargratenger her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 800 g Potet ( sorter som f. eks. pimpernel, kerrs pink eller mandelpotet )
  • 1 bunt Grønn frisk asparges
  • 2 stk Løk
  • 4 dl Lettmelk
  • 2 dl Matfløte
  • 1 båt Hvitløk , finhakket
  • 0,5 stk Sitron (saft)
  • 200 g Revet gulost

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 185 °C.
  2. Vask og kutt grønn asparges i tynne skiver.
  3. Kok aspargesbitene i 10 sekunder i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag og kjøl ned i isvann.
  4. Skrell løk og del dem grove biter. Fres løkbitene i en stekepanne til de er gylne i ca. 5 minutter.
  5. Skrell og kutt potetene i tynne skiver.
  6. Ha finhakket hvitløk, lettmelk og fløte i en kjele. Kok potetskivene i ca. 10 minutter i melk-fløteblandingen til de er møre.
  7. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og revet muskatnøtt.
  8. Ha den ferdigkokte potetblandingen i en ildfast form og topp med løk og aspargesbiter.
  9. Dryss over med revet ost og stek gratengen midt i ovnen i ca. 10 minutter til osten er gyllen.

Se flere spennende vegetargratenger her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.