Havregrøt med friske bær
Havregrøt med melk inneholder mye proteiner og er også en kilde til kostfiber.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 dl Havregryn
- 4 dl Lettmelk (0,5 % fett)
- 0,5 ts Salt
- 50 g Blåbær eller andre friske bær
Fremgangsmåte:
- Bland havregryn og melk i en kjele. Rør til det koker og la grøten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt.
- Fordel grøten i skåler og topp med friske bær. Koker du grøt på melk får du i deg blant annet proteiner, kalsium, B-vitaminer og jod. I tillegg utfyller proteinene i melk og korn hverandre på en meget god måte. De næringsstoffene melk har lite av, har korn mye av og omvendt. Kokkens tips:Hva med å servere havregrøt på pinne? Vi garanterer store øyne!