Havregrøt på pinne
Vi garanterer store øyne rundt bordet når du serverer havregrøten på pinne. Dette er en litt kompakt ispinne med mye mat i, som gir deg masse næring til å starte dagen.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 6 stk.
- 5 dl Lettmelk (eller helmelk)
- 1 dl Eplejuice
- 2 dl Havregryn
- 0,5 dl Rosiner
- 1 stk Eple
- 1 ss Honning
- 0,5 ts Salt
- 1 dl Paranøtter eller en blanding av flere typer nøtter
Fremgangsmåte:
- Hakk nøttene.
- Bland melk, eplejuice, havregryn og rosiner i en kjele og gi grøten et oppkok. Sett ned varmen og la den småkoke i ca. 5 minutter under omrøring.
- Tilsett eplebitene og kok et par minutter ekstra. Rør inn honning og salt. Så må den litt løse grøten avkjøles.
- Når grøten har kommet ned til romtemperatur fyller du blandingen i ispinneformene.
- Har du liggende ispinneformer (det har vi brukt til disse isene) drysser du på litt av de hakkede nøttene.
- Har du stående former foreslår vi at du blander litt nøtter i bunnen av ispinneformene før du heller på grøten, og så topper du med nøtter før du stikker i pinnene.
- Sett isformene i fryseren, og frys ned i 4-6 timer.
Kokkens tips:Hent opp havregrøtisen og la stå i romtemperatur før du går i dusjen – for da er den mye deiligere i konsistensen når du er ferdig.Du kan droppe honningen om du synes grøten er søt nok uten. Eller du kan bytte honningen med et annet søtningsmiddel.