Kjøleskapsgrøt på pinne
Kombinasjonen av blåbær og fersken passer godt som ispinner! Fargen blir nydelig av blåbærene og isen får en ekstra dybde i smaken med ferskenyoghurten.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
1 porsjon gir 6 stk.
- 2 dl Havregryn
- 250 g Fruktyoghurt med fersken
- 250 g Dypfryste blåbær
- 2 ts Sitronsaft
- 10 g Chiafrø
- 1 dl Lettmelk (0,5 % fett) (eller den melken du foretrekker)
- 1 ss Honning
Fremgangsmåte:
- Rør sammen alle ingrediensene og la dem stå i kjøleskapet i minst 4 timer – helst 8.
- Ta blandingen ut av kjøleskapet og kjør ingrediensene godt sammen i en blender. Ha i litt mer melk om blandingen din er for tykk til å få den godt blandet.
- Smak på blandingen og justér eventuelt med litt flytende honning om du synes ispinnene bør være litt søtere.
- Hell ispinneblandingen i formene og frys ned i 4-6 timer.
Kokkens tips:Hvis du ønsker ekstra pynt i ispinnene dine kan du ha i noen hele blåbær eller ferskenbiter. Du kan også prøve deg frem til andre smaker ved å erstatte ferskenyoghurten med andre typer yoghurt.