Kjøleskapsgrøt med havregryn og yoghurt
Kjøleskapsgrøt egner seg ypperlig som både frokost, lunsj og mellommåltid. Denne sunne varianten er laget på yoghurt.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 3 dl Havregryn
- 1,5 dl Melk
- 1,5 dl Yoghurt (valgfri smak)
- 1 ts Honning (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
- Hell havregryn, melk og yoghurt i ett glass eller en boks med lokk. Rør godt sammen.
- Sett glasset i kjøleskapet over natten, eller i minimum 4 timer.
- Rør litt i grøten før servering. Ønsker du en litt mykere grøt kan du røre inn litt ekstra yoghurt.
- Topp grøten med honning og masse deilig frukt og bær.
Ernæringsrådgiverens tips:Kjøleskapsgrøt er ikke bare enkelt å lage, men det er også sunt og godt. Meieriproduktene er blant annet en god kilde til jod og kalsium, mens havregryn blant annet er rike på jern og fiber. Med andre ord gir kjøleskapsgrøt deg en god start på dagen.