Kveldsgrøt med brunost og sesongens sopp
Havregrøt er både raskt å lage og smaker utolig godt også som middag eller kveldsmat. Prøv denne varianten med brunost og sesongens sopp.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 200 g Sopp
- 8 skive Brunost
- 2 ss Smør
- 250 g Havregryn (lettkokt)
- 8 dl Melk
Fremgangsmåte:
- Vask og tørk soppen.
- Kutt soppen og brunosten i mindre biter.
- Varm smøret i en stekepanne og stek soppen i ca. 2 minutter.
- Kok opp havregryn og melk under omrøring og la det småkoke i ca. 3 minutter.
- Tilsett soppen og smak til med salt og nykvernet pepper.
- Fordel grøten i skåler og server med revet brunost og ferske urter eller spiselig blomst. Visste du at brunost er blant våre beste kilder til jod, et næringsstoff som en del barn kan få for lite av?