Enkel fiskegryte i tomatsaus
Dette er middagen som gjør seg selv i ovnen, mens du kan gjøre alt det andre du skulle gjort.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 400 g Dypfryst grønnsaksblanding
- 600 g Torskefilet
- 1 ts Salt
- 1 krm Pepper
- 1 boks Hermetiske tomater
- 2 dl Matfløte
- 100 g Gulost
Fremgangsmåte:
- Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- Fordel halve mengden med grønnsaksblanding jevnt i en ildfastform (ca 17 x 27 cm).
- Skjær fiskefileten i skiver eller biter og legg dem oppå grønnsakene. Strø over halve mengden med salt og nykvernet pepper.
- Fordel resten av grønnsaksblandingen over fisken.
- Bland sammen grovhakkede tomater, matfløte og resten av saltet. Bruk gjerne en stavmikser. Hell sausen over grønnsakene og fisken.
- Strø revet ost på toppen.
- Stek fiskegryten i ca. 30 minutter midt i ovnen eller til osten er blitt gyllen og sausen koker i formen.
- Kan serveres med kokte poteter eller ris.