gratinert torsk

Ingredienser:

Porsjoner

  • 800 g Torskefilet
  • 1 ss Smør
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 1 båt Hvitløk
  • 2 stk Tomat
  • 1 stk Purre
  • 1,5 dl Matfløte
  • 200 g Gulost

Fremgangsmåte:

  1. Riv ost, finhakk hvitløk, del tomatene i skiver og skjær purre i skiver.
  2. Skjær fiskefiletene i fire store stykker og legg dem i en smurt ildfast form.
  3. Dryss over salt, pepper og finhakket hvitløk. Legg på tomater og purre, og hell deretter over matfløten. Topp med ost.
  4. Stek retten midt i stekeovnen på 200°C i 20-25 minutter til torsken er gjennomstekt.
  5. Servér med kokte poteter eller kokt ris til.

Kokkens tips:Velg den gulosten du liker best. Alt fra vanlig gulost til vellagrede varianter passer fint.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.