Gratinert torsk
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 800 g Torskefilet
- 1 ss Smør
- 1 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
- 1 båt Hvitløk
- 2 stk Tomat
- 1 stk Purre
- 1,5 dl Matfløte
- 200 g Gulost
Fremgangsmåte:
- Riv ost, finhakk hvitløk, del tomatene i skiver og skjær purre i skiver.
- Skjær fiskefiletene i fire store stykker og legg dem i en smurt ildfast form.
- Dryss over salt, pepper og finhakket hvitløk. Legg på tomater og purre, og hell deretter over matfløten. Topp med ost.
- Stek retten midt i stekeovnen på 200°C i 20-25 minutter til torsken er gjennomstekt.
- Servér med kokte poteter eller kokt ris til.
Kokkens tips:Velg den gulosten du liker best. Alt fra vanlig gulost til vellagrede varianter passer fint.