Fiskegryte med ørret
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 600 g Ørretfilet
- 1 stk Løk (finhakket)
- 1 ss Smør
- 2 dl Vann
- 2 dl Lettmelk
- 100 g Baconost
- 0,5 beger Lett crème fraîche
- 2 stk Gulrot
- 2 stk Stilkselleri (stangselleri)
- 2 ss Olivenolje
Fremgangsmåte:
- Skjær fisken i terninger på ca 3 x 3 cm.
- Ha finhakket løk og smør i en gryte ved middels varme og stek under omrøring til løken er blitt myk.
- Tilsett vann og melk, og kok opp.
- Rør inn baconost og crème fraîche. La dette stå og småkoke i noen minutter.
- Riv gulrøttene på et rivjern, skrell og kutt stangsellerien i tynne skiver.
- Ha fisk, gulrøtter og stangselleri i sausen og la det hele stå og trekke i 5–7 minutter til fisken og grønnsakene er møre.
- Smak til med salt, pepper og olivenolje før servering.
- Servér med kokte poteter eller ris.