fiskegryte me d ørret

Fiskegryte med ørret

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 600 g Ørretfilet
  • 1 stk Løk (finhakket)
  • 1 ss Smør
  • 2 dl Vann
  • 2 dl Lettmelk
  • 100 g Baconost
  • 0,5 beger Lett crème fraîche
  • 2 stk Gulrot
  • 2 stk Stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss Olivenolje

Fremgangsmåte:

  1. Skjær fisken i terninger på ca 3 x 3 cm.
  2. Ha finhakket løk og smør i en gryte ved middels varme og stek under omrøring til løken er blitt myk.
  3. Tilsett vann og melk, og kok opp.
  4. Rør inn baconost og crème fraîche. La dette stå og småkoke i noen minutter.
  5. Riv gulrøttene på et rivjern, skrell og kutt stangsellerien i tynne skiver.
  6. Ha fisk, gulrøtter og stangselleri i sausen og la det hele stå og trekke i 5–7 minutter til fisken og grønnsakene er møre.
  7. Smak til med salt, pepper og olivenolje før servering.
  8. Servér med kokte poteter eller ris.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.